Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
heodes Niedorzecznik prasowy
|
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 12:32 pm Temat postu: |
|
|
a fotki s?? |
|
Powrót do góry |
|
|
maslik Szlakowiec
|
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 3:26 pm Temat postu: |
|
|
Nawet filmik Piotrek nakr?ci?.
Co prawda zdj?cia nie s? najlepsze bo by?o ciemno ale na upartego do artyku?u mog? i??.
Na wystaw? ju? by sie nie nadwa?y wi?c warto fotografowa? i szuka? pachnicy w innych miejscach.
A dzi? wracaj?c z nadle?nictwa przy Wiejskiej znale?li?my martwego wa?karza lipczyka. Nie jest gatunkiem naturowym ale w czerwonej ksi?dze ma status NT (bliski zagro?enia). Dot?d nigdy go u nas nie widzia?em. |
|
Powrót do góry |
|
|
AsiaSkarzysko Spacerowicz
|
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 6:20 pm Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy to co? pomo?e, ale w maju widzia?am na Lipowym Polu par? ?urawi ( po zachodniej stronie i nie w locie ) a na Pi?tach osadnika kostrzewca (na pocz. czerwca) i pazia królow? (ostatnio) . _________________ Mchy i porosty s? takie urocze, bo mimo swej pozornej prostoty ci?gle s? pionierami ... |
|
Powrót do góry |
|
|
maslik Szlakowiec
|
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 6:23 am Temat postu: |
|
|
A ja z kolei znalaz?em goryczke w?skolistn? na ??kach mi?dzy Ubyszowem a Bernatk?.
Tylko dwie ro?liny... mo?e w innych cz?sciach ??ki by sie jeszcze znalaz?y. |
|
Powrót do góry |
|
|
heodes Niedorzecznik prasowy
|
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 10:18 pm Temat postu: |
|
|
AsiaSkarzysko napisał: |
Nie wiem czy to co? pomo?e, ale w maju widzia?am na Lipowym Polu par? ?urawi ( po zachodniej stronie i nie w locie ) a na Pi?tach osadnika kostrzewca (na pocz. czerwca) i pazia królow? (ostatnio) . |
Dzi?ki - ?urawie s? ju? na li?cie. |
|
Powrót do góry |
|
|
maslik Szlakowiec
|
Wysłany: Sob Lip 28, 2007 9:01 pm Temat postu: |
|
|
Cierpliwo?? si? op?aca:D
Piotrek znalaz? w dolinie Ole?nicy tegoroczne gniazdo ?urawie.
Co prawda ptaki opu?ci?y je jakie? dwa miesiace temu ale z oczywistych wzgl?dów nie mog? poda? lokalizacji ani bli?szych szczegó?ów. |
|
Powrót do góry |
|
|
cave Dreptak
|
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 11:02 pm Temat postu: |
|
|
Czy to ze prawdopodobnie widzialem lisa, oraz namierzylem dosc spora nore wygladajaca na lisia jest czyms wyjatkowym ? |
|
Powrót do góry |
|
|
maslik Szlakowiec
|
Wysłany: Sro Sie 01, 2007 8:54 am Temat postu: |
|
|
Niestety nie.
Przez szczepienia przeciw w?ciekli?nie lisów jest wsz?dzie pe?no. Na szcz??cie zacz??y je trapi? ró?ne choróbska, co drugi lis jakiego si? widzi jest wy?ysia?y, zarobaczony itp. i sytuacja si? stabilizuje.
Dzi?ki temu powoli ale stanowczo zacz??a rosn?c liczba zaj?cy, kuropatw . Zw?aszcza zaj?cy przyby?o i mo?na ju? zobaczy? zaj?ca w lesie. Ostanio zdarza?y si? jakie? 10 ! lat temu.
A swoj? drog?, mamy nowe, du?e stanowisko aurinii w Mroczkowie i potwierdzenie trwania stanowiska na Bernatce . |
|
Powrót do góry |
|
|
Seweryn Spacerowicz
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2007 7:09 am Temat postu: |
|
|
A czy kogo? interesuje mieniak t?czowy? kiedy? taki wyl?dowa? prosto na mojej r?ce |
|
Powrót do góry |
|
|
maslik Szlakowiec
|
|
Powrót do góry |
|
|
maslik Szlakowiec
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 9:33 pm Temat postu: |
|
|
Mam kolejne pytanie do odwiedzaj?cych wortal.
Otó? w zwi?zku z inwentaryzacj? potrzebne mi s? wszelkie informacje o bobrach i ?ladach ich dzia?alno?ci w okolicy, zw?aszcza nad Kamienn?, zarówno na zachód od miasta czyli w stron? Boru i Bli?yna jak i na wschód czyli na Rydnie.
Czy widzieli?cie gdzie? zgryzy, ?ci?te drzewa itp? |
|
Powrót do góry |
|
|
|